Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович освободи от поста му министъра

...
Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович освободи от поста му министъра
Коментари Харесай

Хърватският премиер уволни министъра на здравеопазването

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович освободи от поста му министъра на опазването на здравето Милан Куюнджич, заяви хърватското издание „ Индекс ”.
Причина за това е скандал с недвижими парцели на към този момент някогашния здравен министър.
В изказване пред медиите Пленкович съобщи, че като страна, председателстваща Съвета на Европейски Съюз, Хърватия носи спомагателна отговорност, в това число в подтекста на разрастващата се зараза от ковид.
По думите на премиера, Куюнджич се е „ съсредоточил върху изясняването на въпроси, които нямат нищо общо със здравния бранш ”, заради което е решил да го уволни.
Той добави, че Куюнджич не му е показал документи, от които да излиза наяве, че се връща в Народното събрание.
На вчерашната конференция в Министерството на здравеопазването Милан Куюнджич се появи с юриста си и съобщи, че моралът не му разрешава да подаде оставка като здравен министър и трансферира топката на премиера Андрей Пленкович да реши ориста му.
Той съобщи, че е отговорен за неточното попълване на декларацията за имотно положение, само че дефинира това като „ техническа неточност ”. Според него, абсурдът е дирижиран от заинтригувана група от хора и сподели, че „ се опасява единствено от Бога ”.
Скандалът с недвижимата благосъстоятелност на Милан Куюнджич породи, откакто стана ясно, че данните в имотната му декларация не подхождат на фактически притежаваните от него парцели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР