Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович (на снимката) изрази удовлетворението си

...
Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович (на снимката) изрази удовлетворението си
Коментари Харесай

Хърватският премиер: Членството ни в Шенген е в полза на гражданите и бизнеса

Министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович (на снимката) изрази удовлетворението си от решението на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи за приемане на страната му в Шенген, като сподели, че това е една от стратегическите цели на държавното управление, която е в изгода както за жителите, по този начин и за бизнеса, съобщи Хина.

„ Хърватия получи единомислещата поддръжка от Съвета по правораздаване и вътрешни работи. Ставаме член на Шенген от 1 януари 2023 година “, съобщи министър-председателят в Загреб.

Хърватският вътрешен министър Давор Божинович разяснява, че за европейския път на родината си, заяви уеб сайтът на хърватската национална телевизия ХРТ.

„ Хърватия е в Шенген! Изпълнихме всички условия, преминахме през дълъг и изискващ развой и на Съвета по вътрешни работи решението беше взето с цялостно единодушие. С Хърватия в Шенген всички печелят – жителите, стопанската система, Хърватия и Европейски Съюз “, разяснява още Божинович.

На срещата на европейските вътрешни министри през днешния ден Хърватия получи цялостна поддръжка за банкет в Шенген, до момента в който участието на България и Румъния беше отхвърлено с 25 гласа „ за “ и два „ срещу “.

С приема на Хърватия Шенгенското пространство се уголемява за първи път от повече от 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР