Министър председателят на Гърция поиска спешни разговори с ФИФА и

...
Министър председателят на Гърция поиска спешни разговори с ФИФА и
Коментари Харесай

Гръцкият премиер поиска разговори с ФИФА и УЕФА, клубовете може да бъдат спрени от участие в Европа

Министър ръководителят на Гърция изиска незабавни диалози с ФИФА и УЕФА за промени във футболната система в страната и предизвести, че може да спре гръцките клубове от присъединяване в континенталните шампионати.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че е изпратил "лични предложения " към президентите на интернационалните футболни централи за среща в Атина. Предупреждението идва след общественото опълчване сред собственците на двата водещи тима сега в гръцката Супер лига Олимпиакос и ПАОК, което докара и до изострен политически дебат.

От Олимпиакос желаеха водача в класирането ПАОК да бъде изхвърлен от елита поради нарушение на разпоредбите за благосъстоятелност. Правителството блокира настояването със незабавна законодателна смяна, само че клубът от Солун към момента е застрашен от лишаване на точки, което може да се окаже решаващо в битката за купата.

"Футболът е значим, само че данъчни облекчения, претовареност, положителни лечебни заведения и учебни заведения са доста по-важни ", съобщи Мицотакис. "Искаме да съставим меморандум с ФИФА и УЕФА за рестарт на гръцкия футбол. Призовавам притежателите на клубове да се съобразят с нашите старания или ще бъдат изхвърлени от всички интернационалните шампионати и по този метод ще бъдат лишени от значими източници доходи за дълго време ", добави той.

Собственик на ПАОК е предприемачът от съветски генезис Иван Савидис, а клубът от Солун през този сезон сполучливо се опълчва на преобладаващия в последните години Олимпиакос, който е изискан от корабния магнат Вангелис Маринакис. Савидис и Маринакис имат акции във вестници и телевизионни канали, което в допълнение усилва борбата. В Солун към 8 хиляди последователи на ПАОК излязоха на протестна проява против държавното управление с обвиняване, че подкрепят противника от столицата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР