Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и президентът на САЩ Джо

...
Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън приема Мицотакис на 16 май

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещнат в Белия дом на 16 май, заяви " Та Неа ".

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки също удостовери за визитата.

" Президентът Байдън чака с неспокойствие да посрещне министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис в Белия дом на 16 май 2022 година
 Ердоган посреща Мицотакис в неделя
Ердоган посреща Мицотакис в неделя

Дали е допустимо понижаване на напрежението

Посещението на министър-председателя дава опция да потвърдим нашето мощно двустранно партньорство и да отбележим 201 години от независимостта на Гърция.

Лидерите ще обсъдят продължаващите старания със съдружниците и сътрудниците за поддръжка на народа на Украйна и налагане на стопански разноски на Русия за нейната непровокирана експанзия.

Те ще обсъдят тясното ни съдействие по световните провокации, в това число изменението на климата и енергийната сигурност. Лидерите ще създадат обзор на взаимните ни старания за поощряване на световната сигурност посредством НАТО, както и на общите ни цели за мир и разцвет в района .

Те също по този начин ще отбележат историята, демократичните полезности и комерсиалните и капиталовите връзки, които са обединявали нашите нации и страни в продължение на генерации ", заключи Джен Псаки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР