Министър-председателят на федерална провинция Баден-Вюртемберг в Германия Винфрид Кречман, който

...
Министър-председателят на федерална провинция Баден-Вюртемберг в Германия Винфрид Кречман, който
Коментари Харесай

Съветват германците да отопляват тоалетната до 16 градуса, за да пестят ток

Министър-председателят на федерална провинция Баден-Вюртемберг в Германия Винфрид Кречман, който по-рано предложи жителите на Германия да се обтриват с парцал вместо душ, с цел да пестят сила, започва акцията Cleverland, в която даде нови препоръки за икономисване на сила, съобщава  на федералната страна.

Публикацията е съпроводена от видео, в което Кречман поучава да намалите температурата на термостата преди лягане. Освен това обявата съдържа 34 съвета, където по-специално се отбелязва, че „ прекомерно високата температура “ в помещението е нездравословна, усилва риска от настинки и „ изисква непотребен разход на сила и пари “.

За дневни и работни пространства се препоръчва задоволителна температура от към 20 градуса, за кухнята - 18 градуса, за спалнята - 17 градуса, а за тоалетната - 16 градуса.

Припомняме, че по-рано ръководителят на Германската федерална мрежова организация (BNA) Клаус Мюлер посъветва локалните поданици да се мият по-рядко, с цел да пестят сила. Според него със възбраната за доставка на съветско гориво Германия ще има задоволително запаси единствено до края на лятото или началото на есента на 2022 година, след което немските газови складове ще бъдат изцяло празни.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц разгласи проекти за понижаване на зависимостта от съветските енергийни запаси, само че уточни отрицателното влияние върху пазара на труда в страната с внезапното ембарго. По-късно формалният представител на кабинета на министрите на Германия Щефен Хебестрейт съобщи, че немското държавно управление към момента не може да поддържа възбрана на енергийни доставки от Русия, защото сходна стъпка би довела до съществени проблеми.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР