Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския
Коментари Харесай

Бойко Борисов проведе важен разговор с Либия по казуса със задържания кораб Бадря

Министър-председателят на България Бойко Борисов организира телефонен диалог с либийския си сътрудник Файез Сарадж. Двамата разискаха проблема със арестувания в България транспортен съд " Бадр ". Премиерът на Либия благодари на Бойко Борисов и на българското държавно управление за тяхната навременна интервенция и демонстрираното предпочитание въпросът да завърши с позитивен за двете страни край.

Пред българския министър-председател Файез Сарадж акцентира, че удобният процес на събитията ще даде доста мощен знак за бъдещото съдействие сред България и Либия. Премиерът Сарадж бе безапелационен, че позитивното решение на проблема с кораба ще даде спомагателен подтик на двустранните и икономическите връзки сред двете страни.

Премиерът на Либия одобри поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време. Двамата министър председатели се схванаха да бъдат поръчител за развиването на икономическите връзки и български компании още веднъж да стъпят на либийския пазар.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР