Министър-председателят на България Бойко Борисов благодари на германския канцлер Ангела

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов благодари на германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Германия е мотор на Европа

Министър-председателят на България Бойко Борисов благодари на немския канцлер Ангела Меркел за визитата у нас. На взаимната конференция той съобщи, че Германия е мотор на Европа и за положителното на всички, е колкото може по-бързо да има държавно управление, съобщи Българска национална телевизия.

Премиерът благодари за поддръжката изключително за газовия хъб " Балкан ", за поддръжката за опазването на границата, за тези 160 млн. евро,които Европейски Съюз е отпуснал в Братислава за границата, за служителите на реда и Фронтекс, които дружно взаимно с нас охраняват шенгенската външна граница на Европейски Съюз.Бойко Борисов, министър-председател на България: Нищо повече за Западните Балкани не подхожда от Берлинския развой. За наслада той е почнал 3,4 години преди този момент, само че в този момент с изключение на него имаме и Англия и всички искащи в Европейски Съюз да се включват и това някак си отдъхнах, когато слушам, че финансирането на автомагистралите, жп линиите и пристанищата, това е необикновен жест към Балканите, към своята съгласуваност, към това да останат и младежите, да дойдат вложители, да се развие туризмът, придвижването на артикули и товари не с денонощия, а с часове може да се прави на Балканите. За един развой финансирането подсигурява триумфа му. В случая имаме към този момент съществено ангажиране на Европейски Съюз и в лицето на немския канцлер.

Борисов съобщи, че е доста значимо и това,което е направено по време на Естонското председателство, да бъде продължено, с цел да има нужната последователност по време на нашето председателство, в това число цифровата стопанска система, киберисигурността, общата европейска защита.Бойко Борисов, министър-председател на България: Това са все процеси, които са доста значими, слагаме си за цел да работим интензивно по бюджета, несъмнено, в случай че ни стигне времето, селскостопанската политика, която е извънредно значима. Заедно с сътрудниците от Австрия, със Себастиан Курц и неговото държавно управление, по този начин да създадем, че и тематиката Западните Балкани да продължи да стои и в идващото време. Най-вече съм благополучен от това, че Европейски Съюз води мирна добросъседска политика и ще създадем всичко допустимо да възстановяваме връзките с огромните ни съседи, тъй като Европа има потребност от мир, успокоение и тогава тя е най-хубавото място за живеене със своя разцвет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР