Министър-председателят на Албания Еди Рама реагира след вчерашното публикуване на

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама реагира след вчерашното публикуване на
Коментари Харесай

Еди Рама реагира след публикуването на личните му данни от хакери

Министър-председателят на Албания Еди Рама реагира след вчерашното издание на персоналните му документи и влизанията и излизанията му от Албания от хакерите на „ Хоумленд Джъстис “ (Homeland Justice) , заяви Евронюз Албания.

В мрежата „ Телеграм “ хакерите разгласиха всички персонални данни на албанския министър председател, съобщи Ей Би Си Нюз. Сред тях са персоналната карта, паспортите, домашния му адрес и други данни. Публикувани са и всяко влизане и излизане на премиера от Албания от 2004 година до 2022 година

В обява в Туитър Рама написа, че самолетът, който той употребява за работни визити, не е под наем комерсиален полет, а аероплан, за който и по-рано е бил упрекван, че употребява и че разноските (на премиера) са в границите на държавния бюджет.

Публикацията на Рама пристигна и в отговор на изказванията на опозиционния водач на Демократическата партия Сали Бериша, чиято обява във Facebook, представена от Ей Би Си Нюз, гласи, че министър-председателят на „ най-бедната страна в Европа “ е похарчил 19 млн. евро за 127 чартърни полета.

„ Г-н министър-председател на Албания, споделили ли сте на вашия народ, че налозите, които те заплащат, се употребяват за укриване на терористите MEK в Дуръс? Дава ли се на албанците по същия метод земя, къща, храна и гориво гратис “, гласи известието, оповестено от хакерите на Хоумленд Джъстис, представено от Евронюз Албания, дружно със снимков материал с персоналните документи на премиера на Албания.

Около 3000 дисиденти от организацията " Муджахидин-е Халк ", по-известна с абревиатурата МЕК, живеят в лагера „ Ашраф 3 “ в Манез, на 30 км западно от албанската столица Тирана. Те възнамеряваха да проведат в лагера си „ Световна среща на върха на свободен Иран “ с присъединяване на американски сенатори и конгресмени и други някогашни значими персони от западни страни, с цел да „ призоват държавното управление на Байдън да схване решителна политика против режима в Техеран “.

През юли албанското държавно управление заяви, че неговата интернет страница и страниците на публичните институции в страната са били спрени след хакерска атака от неизяснен източник.

Миналия месец албанският министър председател Еди Рама разгласи, че задълбочено следствие е дало неопровержимо доказателство, че хакерската атака е била дирижирана и спонсорирана от Иран. В резултат Албания приключи дипломатическите връзки с Иран и подреди на иранските дипломати и чиновници на посолството си да изоставен страната.

След като Албания прекъсна дипломатически връзки с Иран през септември, втора хакерска атака, от същия ирански източник, засегна осведомителна система, която записва влизанията и излизанията на албанската граница, което докара до закъснение на пасажерите.

Иранските хакери, които 14 месеца влизат в държавните системи, не престават да разгласяват чувствителни данни, написа Ей Би Си Нюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР