Министър-председателят на Албания Еди Рама даде интервю за гръцката телевизия

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама даде интервю за гръцката телевизия
Коментари Харесай

Рама: Случаят Белери не е въпрос на етническа принадлежност

Министър-председателят на Албания Еди Рама даде изявление за гръцката телевизия ERT, в което подчертава върху въпроса за задържането на Фреди Белери и формалните връзки на Тирана с Атина.


Според Рама карцерът и задържането на Белери е въпрос, който принадлежи на един-единствен орган на правораздаването, какъвто е Специализираната прокуратура (СПАК), в който държавното управление не може да се намесва по никакъв метод.

" На първо място, от момента, в който СПАК, нашата специфична прокуратура за битка с корупцията и проведената престъпност, влезе публично в даден развой, постоянно аз, моето държавно управление, партията, която управлявам, т.е. парламентарното болшинство на Албания, вършим същото, тъкмо същото, както направихме в този случай ", разказа случая Рама.

Той загатна, че някогашните чиновници на Социалистическата партия, които са били отпред на няколко общини в страната и са упрекнати в разнообразни проблеми, от корупция до корист със служебно състояние, в никакъв случай не са били третирани по специфичен метод от държавното управление или силите на политическата левица.

По думите на Рама, той в никакъв случай не се е бъркал в делата на правораздаването. Същото се отнася и за случая " Белери ", за който работата би трябвало да бъде оставена на прокуратурата.

Примиерът на Албания повтори тезата, че в съответния случай не става въпрос за проблем сред две общности.


Това е по този начин, защото в Албания няма преференциално отнасяне на малцинствата. Те са уважавани като цялото население и имат равни права, означи Рама.

Въпросният случай демонстрира и една значима детайлност, при която претендентът на социалистите за Химара, Жорго Горо, още веднъж принадлежи към гръцкото малцинство в Албания и е бил деен и продължава да бъде, отпред на южната община.

Според Рама етническата принадлежност няма значение, защото претендентите на малцинствата получават същото отношение.

Той акцентира, че сред Албания и Гърция има другарство, макар че Атина към момента поддържа " правото на война " против Албания.

Рама добави, че постоянно е подготвен да беседва с сътрудника си Кириако Мицотакис без да има потребност от събеседници и медиатори, защото последният е " добър и почитан другар ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР