Министър-председателят на Албания Еди Рама благодари днес на албанския народ

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама благодари днес на албанския народ
Коментари Харесай

Еди Рама: Албанците не се отказаха от европейската мечта

Министър-председателят на Албания Еди Рама благодари през днешния ден на албанския народ за това, че не се отхвърли да следва европейската фантазия макар компликациите, изключително през последните три години, белязани от отводите на Европейския съвет за започване на договарянията, разрушителното земетресение в Албания през 2019 година, пандемията и войната в Европа, съобщи организация АТА.

На конференция през днешния ден в Брюксел бе оповестено началото на договарянията по присъединение към Европейски Съюз на Албания и Република Северна Македония. В конференцията участваха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателят на Чешката република Петър Фиала и министър-председателите на Албания и Република Северна Македония – Еди Рама и Димитър Ковачевски.

Еди Рама изрече благодарности на ръководителя на Европейската комисията Урсула фон дер Лайен, която по думите му „ знае и умее да сплоти германско-балканското наличие в тази постройка “ и „ да се бори за всички държави-членки и за стремящите се към участие страни ".

Рама благодари на още една дама от Германия, без която, по думите му „ нямаше да сме тук през днешния ден “ - Ангела Меркел, и я поздрави за рождения ѝ ден.

Албанският министър председател означи „ неуморните старания на френското председателство и на президента Еманюел Макрон и неговия екип “, които по думите му са работили денонощно, изключително по време на срещата на върха на НАТО, с цел да стигнат до окончателното френско предложение, което „ проправи пътя за разрешаване на една неуместна невъзможност “.

Рама насочи благодарности и към министър-председателя на Чехия за това, че е пътувал от Прага до Брюксел, с цел да придвижи напред интеграцията на Западните Балкани от името на чешкото председателство.

" Знаем, че това не е началото на края, а е краят на началото “, сподели албанският министър председател и добави: „ Просто би трябвало да изградим мощна европейска Албания и отворени Западни Балкани, които са устойчиви и демократични ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР