Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено

...
Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено
Коментари Харесай

Кирил Петков свиква Съвета за национална сигурност

Министър-председателят Кирил Петков привиква Съвета по сигурността. Заседанието е планувано за на следващия ден, 25 януари, от 16.30 часа, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Участниците ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса, се прецизира в известието.

Съветът по сигурността е на директно послушание на министър-председателя. Неговата съществена задача е да проучва положението на системата за отбрана на националната сигурност, припомнят от пресслужбата на кабинета.

Малко преди този момент, на ексклузивен брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията внася повече от нужните 48 подписа за привикване на изключително съвещание на Народното събрание поради растящото напрежение сред НАТО и Русия. Той укори ръководещите в липса на реакции и проактивност откакто през днешния ден по обед НАТО разгласи публично, че изпраща подкрепления в Източна Европа и попита желано ли е и давано ли е позволение за разполагане на непозната бойна техника у нас?

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР