Министър-председателят Кирил Петков се срещна с европейския главен прокурор Лаура

...
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с европейския главен прокурор Лаура
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши: Споделяме едни и същи приоритети. Ако няма разкриване на измамите, няма да има разследване 

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши. След диалога им беше декларирано, че Министерският съвет ще стане контактна точка за разговор с Европейската прокуратура. Създаването на такава конструкция към българското държавно управление беше оценено високо от Лаура Кьовеши. Тя го дефинира като „ явен сигнал за мощен ангажимент на най-високо равнище, а такава ангажираност би трябвало да бъде мотив за ентусиазъм “.
Създаването на специфична група, която да работи с Европейската прокуратура, ще е гаранция за самостоятелност, счита обвинител номер едно на Евросъюза.
Кьовеши акцентира, че е значимо в България да няма монопол върху управляващите, които могат да изпращат сигнали до Европейската прокуратура. Обяви, че институцията е получила от нашата страна рекорден брой тъжби. В момента текат следствия по 120 сигнала. Те засягат измами с европейски средства, най-много свързани с публични поръчки, корист със селскостопански дотации, измами в областта на строителството, както и с фондовете за възобновяване след коронавирус.
„ Благодарна съм на българските жители за доверието. Сега е време за българските управляващи да почнат да работят по доста чувствителни и комплицирани случаи дружно с нас “, съобщи още Кьовеши.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР