Министър-председателят Кирил Петков разкри пред журналисти в кулоарите на парламента

...
Министър-председателят Кирил Петков разкри пред журналисти в кулоарите на парламента
Коментари Харесай

Кирил Петков каза за какво си говори набързо с Пеевски

Министър-председателят Кирил Петков разкри пред публицисти в коридорите на Народното събрание какви реплики си е разменил на излизане от залата с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Това, което аз споделих, е примерно по тематиката за " златните паспорти ". Повярвайте ми, ние като коалиция внесохме този законопроект и ние сме напълно " за " обществено разкритие на " златните паспорти ", аз персонално съм го заречен и на Европейската комисия. Тези схеми някакви лица да получават паспорти през корупция е безусловно неприемливо в България да продължава. Така че това, което би трябвало да се вижда е коя партия, коя коалиция какви законопроекти вкарва, ние го вкарахме. Сега в случай че се опитваме да водим някаква пиарска война, това първо не е продуктивно за никой. Оттук нататък трябват резултати. На хората им омръзна от говорене. И аз съм доста стимулиран със всичко, което зависи от мен да отправям, да структурирам, само че да имаме някакви действителни резултати, което зависи от изпълнителната власт в границите на закона. Оттук нататък обаче прокуратурата обаче, всички би трябвало да следим доста деликатно какви са техните стъпки, какви са техните резултати. Ще бъдем доста следящи и гласни, в случай че забележим, че нещата, които вършат не са положителни и дали има още хора, които се усещат над закона.

" Мисля, че за всички, за българското общество, за българското правораздаване, както и за самия господин Гешев би било най-добре да си подаде оставката ", сподели Петков в отговор на въпрос по кое време чака развиване с желаната оставка на основния прокурор. 

В ДАНС няма данни за потребление на софтуера " Пегас " в която и да е българска институция, съобщи министър председателят.

Той добави, че незабавно откакто схванал за инспекцията на прокуратурата, се е свързал с Държавна организация за национална сигурност.

" Леко изненадващо е, че аз този проблем го чувах още през лятото. Интересно за какво толкоз месеци по-късно се сезира прокуратурата ", попита премиера.

Петков добави, че в случай че се откри нерегламентирано потребление на израелската стратегия за подслушване у нас, ще поддържа цялостно следствие на случая.
Кирил Петков за листата: 19 индивида са в него, дадохме го на 20-ия
Миналата седмица бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание...
Прочети повече
За листата с 19 души, който Кирил Петков съобщи на прокуратурата, министър-председателят съобщи, че има обществена информация и за още един човек.

" 20-ият в действителност е индивидът, на който предадох информацията ", сподели Петков.

На въпрос ще съобщи ли досието с имената на вътрешния министър Бойко Рашков и ще подхващат ли нещо във връзка с някогашния министър председател Бойко Борисов, Кирил Петков отговори по този начин:

" За мен най-важното за някогашния министър председател е това, което е доста явен и очеваден проблем. Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Доколкото знам, знае коя е Мата Хари. Поне веднъж съм го чувал по новините, че има такава информация. И в случай че той знае или допуска коя е Мата Хари, най-малкото той би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас като българи е значимо да знаем тези кюлчета и пачки там ли са си били, или не. Ако са си били там, от кое място са взети ".

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР