Министър-председателят Кирил Петков проведе двустранни срещи с европейски лидери в

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе двустранни срещи с европейски лидери в
Коментари Харесай

Какво си казаха Кирил Петков и Володимир Зеленски

Министър-председателят Кирил Петков организира двустранни срещи с европейски водачи в границите на втория ден от Мюнхенската конференция по сигурността. Сред тях бяха премиера на Англия Борис Джонсън и президента на Украйна Володимир Зеленски, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Премиерът Петков и президентът на Украйна Володимир Зеленски

подписаха взаимна декларация в поддръжка на европейската вероятност на Украйна .

Заради развиването на обстановка сред Русия и Украйна двамата споделиха опасенията за енергийната сигурност, само че също по този начин показаха вяра за деескалация на напрежението в района.

По-рано българският министър председател и английският му сътрудник Борис Джонсън разискаха двустранните връзки и значимостта на основаването на благоприятни условия за положително обучение и за задържане на младежите в двете страни, защото те са бъдещето им.
 Борис Джонсън и Кирил Петков
През деня в Мюнхен българският министър председател организира двустранни срещи още с президента на Молдова Мая Санду и премиера на Грузия Иракли Гарибашвили. Петков и президентът Санду обрисуваха общи цели в битката против корупцията и в спазването на господство на правото, както и в областта на енергийната сигурност.

Министър-председателят подчертава върху многочислената българска общественост в Молдова, която също е от извънредно значение за отличните връзки сред народите на двете страни. В тази връзка двамата водачи показаха поддръжка за българското малцинство. Българският министър председател получи покана от молдовския президент да посети град Тараклия, населяван от българската общественост.

Петков и грузинският министър председател Иракли Гарибашвили разискаха опциите за икономическо съдействие в региона на осведомителните технологии, на координацията в логистиката в границите на Черно море и поддръжката за евроатлантическия път на Грузия.

Програмата на българския министър-председател във втория ден от Мюнхенската конференция продължава с двустранни срещи с министър-председателя на Косово Албин Курти и с вицепрезидента за държавни въпроси и социална политика на „ Google “ в Европа Анет Крьобер-Рийл, показаха още от пресцентъра на Министерски съвет.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР