Министър-председателят Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен

...
Министър-председателят Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен
Коментари Харесай

Премиерът поиска Радев да свика КСНС заради Северна Македония

Министър-председателят Кирил Петков прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност поради договарянията сред България и Северна Македония за участие на западната ни съседка в Европейски Съюз. В свое видеообръщение министър председателят акцентира, че държавното управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение.

" На Консултативния съвет по национална сигурност да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица ", изиска Петков.

От пресслужбата на Министерски съвет също оповестиха, че кабинетът няма да направи нищо " на база външен напън и преди цялостно съгласие на равнище съдружен съвет, задълбочено разискване в КСНС и ясна и доказана позиция от най-висшия орган в тази страна: българския парламент ".

" Единствено Народното събрание има финалния законен мандат по тематиката " Северна Македония " и това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българското общество и за външните ни сътрудници ", приключи обръщението си Петков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР