Министър-председателят Гълъб Донев прие в Министерския съвет новия посланик на

...
Министър-председателят Гълъб Донев прие в Министерския съвет новия посланик на
Коментари Харесай

Гълъб Донев се срещна с посланика на САЩ Кенет Мертен

Министър-председателят Гълъб Донев одобри в Министерския съвет новия дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен, оповестиха от пресцентъра на служебния кабинет. Премиерът Донев поздрави дипломат Мертен за назначението му в София и му пожела сполучлив и потребен мандат. 

Министър-председателят акцентира отличните двустранни връзки и изрази убеденост, че България и Съединени американски щати ще продължат да работят за спомагателното активизиране на обичайно положителния разговор и развиването на съдействието във съвместен интерес. Премиерът напомни, че през тази година се навършват 120 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Премиерът Гълъб Донев даде висока оценка за поддръжката на Съединени американски щати за модернизацията на българските Въоръжени сили и придобиването на нови качества, както и за постигането на енергийна диверсификация на страната и района. 

В рамките на срещата министър председателят Донев удостовери, че включването на България в Програмата за безвизово пътешестване (VWP) остава главен приоритет за страната ни. Министър-председателят означи също, че България разчита на поддръжката на Съединени американски щати в процеса на присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР