Министър-председателят е използват структурите на държавната власт за своя лична

...
Министър-председателят е използват структурите на държавната власт за своя лична
Коментари Харесай

Дават Кирил Петков на прокуратурата

" Министър-председателят е употребяват структурите на държавната власт за своя персонална политическа полза. Утре ще изготвим сигнал до прокуратурата, с което ще желаяме Кирил Петков да бъде неотложно разследван”. Това съобщи в коридорите на Народното събрание след Председателския съвет водачът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Малко преди 23:30 часа в четвъртък вечерта завърши траялият няколко часа ексклузивен председателски съвет, който се събра в Народното събрание поради размяната на ноти и появилото се напрежение сред България и Русия.

На него бяха изслушани външният министър в оставка Теодора Генчовска и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев.

Външният министър Теодора Генчовска изясни, че не е подписвала нотата за изгонването на 70 съветски дипломати. На въпрос чие е това решение, тя сподели: " Обърнете се към премиера в оставка Кирил Петков ".

" Ние имаме инструкции от началника на неговия кабинет с две писма. Те се намират в деловодството на Народното събрание ", разясни Генчовска.

Запитана дали има данни, че всички 70 души са работили против ползите на България, Генчовска отговори: " Трябва да попитате ДАНС, във Външно министерство идват единствено имена с персонални данни. Няма отчет, има две писма със описи, подписано от ръководителя на ДАНС ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР