Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС да извърши проверка по

...
Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС да извърши проверка по
Коментари Харесай

Главчев даде решението на МС за частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на ДАНС да извърши инспекция по проблема с частната детска болница „ Мама и Аз “. Изпратен и сигнал до прокуратурата. 

Последните дейности на премиера идват, откакто по-рано ръководеният от него Министерски съвет първо утвърди построяването на частната детска болница, а по-късно – под острия публичен напън – анулира решението си.  
Главчев заплаши с уволняване здравния министър поради частната детска болница
До ДАНС и прокуратурата са изпратени наличните в Администрацията на Министерския съвет документи по проблема, оповестяват от пресцентъра. Приложен е и отчет от министъра на опазването на здравето, направен по искане на министър-председателя, по отношение на процедурата за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Във връзка със мощния публичен отзив, подбуден от терзания по отношение на даденото утвърждение за основаването на лечебното заведение, министър председателят Главчев упорства ДАНС да извърши инспекция по отношение на дейностите на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ по всички стадии и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до сегашния миг “, се споделя в известия на държавната работа. 

В сигнала до прокуратурата Главчев желае да бъде направена инспекция, която да откри налице ли са данни за осъществяване на закононарушения по посочените обстоятелства и условия, свързани със основаване на болничното заведение, както и на осъществените в тази връзка дейности от Министерство на здравеопазването, НЗОК, ИА „ Медицински контрол “ от момента на иницииране на процедурата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР