Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в извънредното заседание на Европейския

...
Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в извънредното заседание на Европейския
Коментари Харесай

Главчев измести Радев в Брюксел за срещата на евролидерите

Министър-председателят Димитър Главчев ще взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Държавните и държавните ръководители ще обсъдят новия пакт за европейската конкурентоспособност, връзките ЕС-Турция, обстановката в Украйна и в Близкия Изток.

В сряда в белгийската столица министър председателят Димитър Главчев ще участва на банкет за членовете на Европейския съвет от Негово величество краля на белгийците Филип I.

Главчев става първият длъжностен министър председател, който ще взе участие на срещата на водачите на Европейски Съюз. В съвета България се съставлява от министър-председателя, само че при постоянно държавно управление. Досега при служебни кабинети измежду държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз страната ни се представяше от президента. Главчев обаче измества Румен Радев от изключителния Европейски съвет.

Няма пояснение каква е повода служебният министър председател да вземе присъединяване на съвета, а не президента. Вероятно обаче тя е обвързвана с това, че президентът към този момент действително няма цялостната власт да назначава служебното държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР