Министър-председателят Денис Шмихал заяви, че почти 50% от енергийната система

...
Министър-председателят Денис Шмихал заяви, че почти 50% от енергийната система
Коментари Харесай

Русия извади от строя почти половината енергийна система на Украйна

Министър-председателят Денис Шмихал съобщи, че съвсем 50% от енергийната система на Украйна е излязла от строя вследствие на ракетните удари на съветската войска. Той сподели това на брифинг със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който дойде в Киев в петък, 18 ноември.

" Само през 15 ноември Русия изстреля към 100 ракети по украински градове. Почти половината от енергийната ни система е отвън строя ", сподели министър председателят.

Денис Шмихал означи, че в такива условия Украйна се нуждае от повече поддръжка от европейските сътрудници, в това число съоръжение и пари за закупуване на спомагателни количества газ.

До 15 ноември украинските управляващи оповестиха, че Русия е развалила почти 40% от енергийната инфраструктура.

Повреда на сериозна инфраструктура

Според ръководителя на Комисията по финанси, данъчна и митническа политика на Върховната Рада Даниил Гетманцев масираният обстрел на Украйна е предизвикал загуби на обекти на енергийната инфраструктура (ТЕЦ, Топлоелектрическа централа, електропроводи, подстанции) в размер на над 1 $ милиард.

„ Щетите, да вземем за пример, за топлинното произвеждане могат да доближат от 5 до 25 милиона $ на оборудване (0,2-1 милиарда UAH), според от степента на щета. Следователно единствено директните общи загуби за оборудванията на енергийната инфраструктура (топлоелектрически централи, Топлоелектрическа централа електроцентрали, електропроводи, подстанции и т.н.) от един ден обстрел може да доближи 0,5-1 милиарда $ “, сподели зам.

Той добави още, че общите директни вреди от обстрела от началото на октомври по данни на Министерството на енергетиката към този момент възлизат на милиарди долари.

Припомняме, че на 15 ноември руските войски направиха масиран обстрел на Украйна, по време на който бяха изстреляни десетки крилати ракети по посока на украинските градове. Беше осъществено и ракетно нападение над Киев, което докара до рухване на фрагменти от снаряди върху жилищни здания и предизвикателство на пожари. След известно време съветските въоръжени сили направиха нов обстрел на Киев, при който най-малко един човек беше погубен.

Масираният обстрел на Украйна докара до сериозна обстановка в украинската енергийна система. Укренерго вкара спешни спирания на електрозахранването в цялата страна, с цел да предотврати повреди в сериозни инфраструктурни обекти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР