Министър-председателят да бъде извикан в комисията за НДК и да

...
Министър-председателят да бъде извикан в комисията за НДК и да
Коментари Харесай

Борисов да каже коя сила е позволила грабежа в НДК, зове социалистът Жельо Бойчев

" Министър-председателят да бъде извикан в комисията за НДК и да бъде изслушан, защото той концентрира отговорите на редица въпроси, на които нито членовете на Съвета на шефовете на НДК, нито министрите и вицепремиерите съумяха да отговорят: Коя е тази мощ, която е разрешила да се случва този обир в НДК. " За това прикани националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев по време на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия, проверяваща по какъв начин са разходвани средствата за подготовката на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

 Боршош финтира комисията за НДК гейт
Боршош финтира комисията за НДК гейт

Ексшефът на НДК се съмнява в безпристрастността на комисията

Според Бойчев редица въпроси към обстановката с НДК остават без отговор. По думите му не е станало ясно по какъв начин Националният замък на културата е бил ръководен, кой е следял за отчетността на НДК и по какъв начин са се взимали решенията в " целият този управнически безпорядък ".

Бойчев добави, че по този въпрос парламентарната комисия към този момент е изслушала изказванията на вицепремиери, министри, членове от борда на шефовете на НДК, основния прокурор, шефа на ДАНС, шефове на институции и други. Било ред и на премиера Борисов. Бойчев напомни и че някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош беше възобновен на поста точно от премиера Борисов с претекст, че различията били изяснени.

Бойчев прикани и Министерският съвет да даде резултатите от извършена инспекция в НДК. " На 14.06 т.г., министър-председателят Бойко Борисов издава заповед, с която издава заповед на Главния инспекторат на Министерски съвет да извърши инспекция. Разбирам от медиите, че тази инспекция е завършила. Тя се отнася за целия интервал, който преглежда комисията и апелирам да бъде предоставена на комисията ", изясни социалистът.

 ГЕРБ замазват абсурда с НДК, скочи Българска социалистическа партия
ГЕРБ замазват абсурда с НДК, скочи Българска социалистическа партия

Чрез офанзивата против аления народен представител Манол Генов

Темата разяснява и депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов, който предложи работата на краткотрайната комисия да продължи. Предложението му идвало предвид на това, че по случая имало доста нови условия и разкрития. Косимията трябвало да работи и до приключването на съдебно-счетоводната експертиза по случая, която щяла да бъде подготвена до десетина дни, а също и поради обстоятелствата от постъпилото писмо от Боршош.

 И министерството на финансите проспало проблемите в НДК
И министерството на финансите проспало проблемите в НДК

" Воля " нямало да разреши " замитането на проблемите в НДК "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР