Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще предложи друга личност за

...
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще предложи друга личност за
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложа друг за премиер

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че ще предложи друга персона за министър председател и че гласоподавателите са сложили ГЕРБ преди всичко. Затова от партията ще подходят отговорно при предлагането за сформиране на държавно управление.

Ще предложа различен министър-председател с доста ясна европейска, натовска ориентировка, безапелационен е Бойко Борисов. Това той съобщи във Велико Търново часове след последното съвещание на това държавно управление, преди то да подаде оставка пред Народното събрание.

Звучи нескромно, само че по-подготвен човек от мен няма. Не инцидентно сме първа политическа мощ. Много хора държат да съм аз, само че постоянно съм смятал, че обединяването прави силата. Аз няма да съм претендент за министър председател в новия кабинет, който ще бъде препоръчан от ГЕРБ. Ще бъде препоръчан различен претендент.

Борисов обаче отхвърли да отговори на журналистически въпрос чия кандидатура ще бъде препоръчана и добави, че няма да разяснява преди решението на изпълнителния съвет на ГЕРБ.

На въпрос дали предлагането за министър председател ще е Томислав Дончев , Борисов отговори изрично " не " и добави: не, че не заслужава.

Ще останат и остарели министри, ще има и нови. Нека да получим мандата, доста съществено ще се отнесем, съобщи Борисов.

По Конституция има една седмица да вършим съвещания, добави той.

Премиерът изрично съобщи, че няма боязън от служебно държавно управление:

Тези, които задават въпроса дали ни е боязън от служебно държавно управление, самите те се опасяват от демокрацията.

Не съм свалил доверието си нито от Фандъкова, нито от Митко Николов , разяснява министър председателят по отношение на слуховете за готвените рокади на управителните постове в партията му. Според него обаче, би трябвало да се даде отговор на въпроса за какво в градове, където е направено толкоз доста като София и Бургас, ГЕРБ не е постигнала предстоящите резултати от изборите.

По-рано Бойко Борисов стартира съвещанието на кабинета с равносметката, че гласоподавателите са излъчили ГЕРБ за спечелили.

Отговорно ще подходим и при предлагането за държавно управление, тъй като българският гласоподавател изрично ни сложи преди всичко и всички опити на последните в класирането да се пробват да се изкарат първи или най-значими, въобще не е правилно.

Изборите са били почтени и транспарантни, съгласно Борисов.

А тези, които споделят, че би ни било боязън от служебно държавно управление, когато ви попитат на такава тематика, ще кажете, че този въпрос значи за тези, които го задават, че те се опасяват за демокрацията, тъй като едно служебно държавно управление има ролята да направи почтени избори.

Борисов прикани всички партии да подходят отговорно към процедурата по Конституция оттук насетне.

Когато получим мандата като първа политическа мощ, най-отговорно ще се отнесем към него. Не за друго - нашите гласоподаватели това желаят. Оттам нататък, откакто преценяват другите партии дали ще ни поддържат, или не - има парламентарен метод за деяние.

Относно пандемията съобщи, че през последното денонощие у нас оздравелите са повече от заболелите. Изрази страдание от процесите по прекъсване на разнообразни ваксини поради подозрения в световен мащаб.

Дали е комерсиална война, или не е - има кой да каже, само че една по една имунизациите биват опорочавани, хората се плашат.

Това може да попречи ненапълно на имунизационния проект. Засега имунизацията продължава с " Пфайзер ". Европейска комисия приготвя контракти за ваксини за 2022-2023 година

Фактът, че Европейски Съюз се готви за такива контракти, значи, че тази пандемия въобще не се чака да се размине елементарно и да отмине.

Борисов благодари на европейската взаимност за разпределение на ваксини към България.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР