Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Туркменистан в периода

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Туркменистан в периода
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов ще участва в икономически форум в Туркменистан

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на посещаване в Туркменистан в интервала 10-12 август. Предвидена е среща сред министър-председателя Бойко Борисов и президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. Борисов ще взе участие в Първия каспийски стопански конгрес, който ще се организира в националната туристическа зона „ Аваза “ наоколо до град Туркменбаши, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Форумът ще събере държавните и държавните ръководители на каспийските страни, водачи на заинтригувани страни, близки до Каспийския район, както и представители на интернационалните стопански, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на полемиките в „ Аваза “ ще бъдат развиването на икономическото съдействие в Каспийския район и основаването на условия за огромни планове. По време на полемиките водачите ще обсъдят още ролята на каспийската стопанска система в световен подтекст, капиталовата прелест в петролната и газовата индустрия, в електрическата енергия, превоза, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес за участниците. Датата на провеждането на събитието на високо равнище е алегорично определена - 12 август, когато е Денят на Каспийско море.

В „ Аваза “ Борисов ще организира двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с присъединяване на формалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, готови от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо съдействие, която също ще заседава в „ Аваза “.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в Туркменистан, ще бъдат министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР