Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Страсбург днес, 2

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Страсбург днес, 2
Коментари Харесай

Борисов го чакат важни международни срещи

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на посещаване в Страсбург през днешния ден, 2 юли, с цел да показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред членовете на Европейския парламент. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Утре министър-председателят Борисов ще осведоми европейските депутати за напредъка и резултатите по главните цели през последните шест месеца: европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младежите, сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа и цифровата стопанска система и уменията на бъдещето.

Преди присъединяване в пленарната сесия, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Междувременно се разбра, че в Солун в сряда ще се организира четвъртата среща на съвета за съдействие сред България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Според сръбски медии тематика на диалозите сред сръбския президент Александър Вучич, гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас, българския и румънския министър председатели Бойко Борисов и Виорика Данчила ще бъдат инфраструктурните планове, които биха съдействали на взаимното свързване сред четирите страни, както и за целия район.

На предходната среща на съвета, която беше през април, беше контрактувано образуването на работна група на министрите на превоза от четирите страни, чиято цел е конкретизирането на контрактуваните планове за срещата на върха Китай+16, която ще се състои в България на 7 юли.

На срещата в Букурещ бяха водени диалози за автомагистралата Тимишоара-Белград, автомагистралата от Сърбия към България и Македония, модернизирането на железопътната съгласуваност сред четирите страни, подсилване на цифровата конструкция, енергийното и газово свързване през Александруполис в Гърция и Варна и Бургас в България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР