Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Хашемитско кралство Йордания
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Йордания


Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на посещаване в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдулла II бин ал-Хусейн, съобщи Агенция „ Фокус “.

Целта на визитата на премиера в йорданската столица Аман е затвърждаването на обичайно другарските връзки сред България и Йордания, продължаването на позитивния политически разговор, както и укрепването на съдействието в региона на културата и опазването на културното завещание, туризма, търговията и стопанската система. Българският министър-председател ще организира срещи с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера Омар Раззаз, на които с изключение на двустранни тематики от съвместен интерес, ще бъдат разисквани и настоящи районни и интернационалните въпроси.

Част от ръководената от българския министър-председател делегация в Аман са министрите на културата, на превоза, осведомителните технологии и известията и на туризма – Боил Банов, Росен Желязков и Николина Ангелкова. Визитата на Борисов в Йордания е продължение на разговора на високо ниво сред София и Аман, засилил се в миналата година – първо с визитата на президента Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева в йорданската столица през декември м.г., последвано от аудиенция на принцесата на Йордания Дана Фирас у нас по покана на министър Николина Ангелкова в края на септември тази година.Освен това за по-малко от половин година министър Екатерина Захариева се срещна неколкократно с йорданския си сътрудник Айман Сафади, като двамата разискаха благоприятни условия за осъществяване на капацитет в редица области – сигурност, защита, военна промишленост, битка с тероризма, трафик на хора, осведомителни технологии, обучение, туризъм, земеделие, продоволствена сигурност и други

Познанствата на българския министър-председател с краля на Йордания датират още от февруари 2005 година Тогава като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Бойко Борисов се среща с краля на Йордания Абдулла II. Срещата е по време на тридневно работно посещаване в Хашемитското кралство, където Борисов в качеството си на основен секретар на Министерство на вътрешните работи се среща с представители на йорданските служби. Министър-председателят се среща с краля на Йордания и през юни 2018 година, когато е на посещаване в албанската столица Тирана. Там министър председателят Борисов взе участие в среща по Процеса „ Акаба “ по въпросите на Балканите, както и в конференция, отдадена на битката с насилствения екстремизъм, дружно с премиера на Албания Еди Рама и краля на Йордания Абдулла II.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР