Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на работно посещение в Обединените

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на работно посещение в Обединените
Коментари Харесай

Борисов заминава на работно посещение в Обединените арабски емирства

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува през днешния ден на работно посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В рамките на двудневната аудиенция министър председателят Борисов ще организира среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. В ръководената от българския министър-председател делегация вземат участие министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Работното посещаване в град Абу Даби е естествено продължение в развиването на двустранните връзки сред България и Обединените арабски емирства, откакто през октомври 2018 година министър председателят Борисов осъществя първата аудиенция на български министър-председател в ОАЕ. Настоящата цел на българската делегация е да задълбочи открития политически разговор. Ще бъдат разисквани и опциите за уточнение на формите за съдействие в региона на вложенията, стопанската система, превоза, високите технологии, енергетиката, туризма и сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР