Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където
Коментари Харесай

Борисов заминава за Египет за откриването на военна база

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува през днешния ден на посещаване в Египет, където на следващия ден, 15 януари, ще взе участие в формалното разкриване на новата военноморска база " Бернис " на брега на Червено море, заяви държавната пресслужба.

Това значи, че Борисов няма да участва на следващия ден в Народното събрание, където ще бъде определен нов министър на околната среда и водите. Коалиционният сътрудник Вътрешна македонска революционна организация издигна депутата си Емил Димитров - Ревизоро за поста, освободен от арестувания в ареста за занемареност, довела до водната рецесия в Перник, Нено Димов. Борисов не се е появявал пред медиите от 9 януари и не е коментирал задържането на министъра си, нито следващата смяна в кабинета.

По време на визитата си в Египет министър председателят ще организира двустранна среща с президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и тематики от интернационалния дневен ред, се споделя в известието.

Премиерът Борисов ще бъде на церемонията в " Бернис " по персоналната покана на президента Ас-Сиси. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на крайбрежията на Средиземно и Червено море, чието основаване египетските въоръжени сили оповестиха през 2017 година, осведоми държавната пресслужба.

В делегацията е включен вицепремиерът и министър на защитата Красимир Карачаканов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР