Министър-председателят Бойко Борисов замина на посещение в гръцкия град Кавала.

...
Министър-председателят Бойко Борисов замина на посещение в гръцкия град Кавала.
Коментари Харесай

Борисов заминава за Гърция, за да договори жп връзката между Дунав, Черно и Егейско море

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на посещаване в гръцкия град Кавала. Там той ще се срещне с министър-председателя на южната ни съседка Алексис Ципрас и ще взе участие в гала по подписването на Меморандум за съгласие сред България и Гърция за развиването на железопътната връзка " Солун-Кавала- Александруполис-Бургас- Варна-Русе ", оповестиха от държавната пресслужба.

Документът регламентира подготвителните работи и взаимното ръководство на коридора от двете страни. Проектът планува свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен кулоар, както и развиване на пристанищата, които са част от главната транспортна мрежа.

Предвидено е още и построяването на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за ръководство на железопътния трафик.

След като коридорът бъде приключен ще се реализира цялостна мултимодалност посредством съчетание на пътен, железопътен, воден и речен превоз, означават от държавното управление. Очаква се планът да притегли огромни вложители от Близкия и Средния Изток, Китай, Русия и други огромни пазари.

Меморандумът ще бъде подписан на следващия ден от транспортния министър Ивайло Московски и от гръцкия министър на инфраструктурата Христос Спирдзис. В формалната делегация, съпътстваща премиера, е включен и вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР