Министър-председателят Бойко Борисов В австрийската столица той ще участва в

...
Министър-председателят Бойко Борисов В австрийската столица той ще участва в
Коментари Харесай

Борисов кацна във Виена да мъмри за ваксините

Министър-председателят Бойко Борисов

В австрийската столица той ще взе участие в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, Латвия - Артурс Кришянис Каринш, Словения - Янез Янша, и Хърватия - Андрей Пленкович.

Шестимата водачи ще обсъдят позицията за заслужено систематизиране на имунизациите против ковид въз основа на % на популацията на всяка страна членка на Европейски Съюз.

Припомняме, в събота Борисов, Курц, Бабиш, Каринш, Янша, а по-късно и Пленкович, изпратиха писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което акцентираха смисъла на европейската взаимност, която подсигурява, че в сички страни членки имат В писмото бе маркирано също, че би трябвало да се подсигурява, че всички членки на Европейски Съюз при идентични условия ще могат да доближат общите имунизационни цели, избрани от Европейска комисия за второто тримесечие на 2021 година
 Борисов лети за Виена да беседва за имунизациите
Борисов лети за Виена да беседва за имунизациите

Шестима водачи ще обсъдят разпределението на имунизациите в Европейски Съюз

На днешната среща във Виена българският министър председател ще подчертае, че страните членки би трябвало да получават доставките на ваксини според контрактуваните от Европейската комисия и производителите количества. От извънредно значение е доставките, изпращани до страните членки, да бъдат изпълнявани по едно и също време и съразмерно на популацията в страните членки. Според Броисов единствено по този метод ще се реализира групов имунитет, едновременен за целия Европейски Съюз.

Премиерът ще уточни, че пропорционалното систематизиране на имунизациите на квотен принцип на база население би трябвало да бъде приложено, както за доставките, по този начин и за поръчаните количества. Целта е да се подсигурява по едно и също време осъществяване на етапите по имунизационните проекти и имунизирането на лицата от рисковите групи.

Премиерът е безапелационен, че едновременното реализиране на групов имунитет на равнище Европейски Съюз все още е единственият вероятен излаз за възобновяване от пандемията от ковид.

Във Виена българският министър председател ще организира и двустранна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц. предходната седмица.

Срещата на европейските водачи към този момент стартира.
 Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия желаят от Европейски Съюз договаряния за ваксини
Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия желаят от Европейски Съюз договаряния за ваксини

Пишат до Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел за разпространяването

Припомняме, че, че някои страни получават в действителност по-големи доставки и по този метод съумяват да реализират в къс период по-голям % имунизирани. Това се случва на база секрети контракти с фармацевтични компании в прорез с разпоредбите на Европейски Съюз.

Държавите членки реализираха съглашение имунизациите да бъдат разпределени сред страните по логаритъм , учреден на броя на популацията.

Като образец Курц даде Малта, която ще получи три пъти повече дози на глава от популацията от България до края на юли. Също по този начин и Нидерландия, която ще изпревари Германия до края на юни , а пък ще получи съвсем два пъти повече от Хърватия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР