Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемонията по откриването на 13

...
Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемонията по откриването на 13
Коментари Харесай

Борисов: Откриваме все нови и нови заводи, работим и за инфраструктурата

Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в церемонията по откриването на 13 000 кв. м. нови индустриални площи в Пазарджик на дружество за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост. „ Дълги години се говореше за ниска подготовка и ниско образование - факт е, че се откриват нови фабрики - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на служащите за техния труд. Когато цифрите и обстоятелствата приказват - по-добре да замълчат нашите съперници ", сподели министър-председателят.
С разширението на производството поръчката на компанията е до края на годината да назначи 1 000 нови чиновници.



" В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен артикул. Всичко това се качва на влакове, тирове и по тази причина трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и Горанов са с мен, тъй като редом с това, което се случва в промишлеността, ние би трябвало да им подготвим инфраструктурата, с цел да не се " задъха ", а по-късно и " колабира " транспортният им проект на тези градове ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов направи и ревизия на инфраструктурни планове в Пазарджик и акцентира значимостта на обходните пътища за промишлеността. От АПИ плануват повсеместен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е главно ремонтиран от построяването си, както и план за напълно ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе изцяло тежкият трафик от урбанизираните територии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР