Министър-председателят Бойко Борисов участва в предаването "Питай премиера" по bTV,

...
Министър-председателят Бойко Борисов участва в предаването "Питай премиера" по bTV,
Коментари Харесай

Борисов: Ако дадем акъл на Ципрас или Заев, само ще ги подразним

Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в предаването "Питай премиера " по bTV, в което отговори на въпроси, засягащи огромна част от настоящите тематики в страната и на Балканите. Още при започване на диалога си с водещия Антон Хекимян Борисов извади копие на Истанбулската спогодба и я разиска в детайли.

"Тази спогодба е в Конституционния съд, тя няма да влиза в Народното събрание. Винаги съм се съобразявал с гласоподавателите. Хеле пък когато е намесена и църквата. Казвам го. Ние ще приемем Истанбулската спогодба единствено с безспорен консенсус. Ако би трябвало, ще я оставим за по-нататък. И Каракачанов, и Нинова не желаят да вършат референдум, а желаят просто да похарчат 30 милиона от парите на данъкоплатците. Ние застанахме зад Истанбулската спогодба единствено, с цел да се борим с насилието над дами и деца. Друго не стои на дневен ред. Къде написа за еднополови бракове. Моля, прочетете я. Не е рискова конвенцията, а ксенофобията и насаждането на боязън. Няма да върша нищо, което ще отприщи Нинова и останалите да насаждат боязън ".

По отношение на тематиката, спрягаща имената на Валери Симеонов и Нено Димов с оставки от постовете им, министър-председателят отговори следното:

"За да има оставки, би трябвало парламентарното болшинство да ги одобри ".

"Обединени патриоти " са подкрепяни от хората, които се усещат по този начин "по-воеводи ", от хората, които обичат да тропат по масата ", разяснява Борисов.

Борисов разяснява митингите за Пирин като отговори и на въпроса, издиган от недоволните кой стои зад концесионера на ски оборудванията в Банско "Юлен ". "Цеко Минев стои зад "Юлен ".

"Зелените " не могат да се оплачат. Аз съм им заречен, че с изключение на втория въжен превоз, нищо скрито няма да се случи, Христо Иванов и Радан Кънев единствено търсят къде да се заловен. И "Зелените " желаят втори въжен превоз, само че не имат вяра на Цеко Минев. Оттам идва целият проблем. След като Цеко Минев движи всичко в Банско, ще е по този начин. Държавата не стои зад него, само че не можем да отречем, че Банско е в топ 10 на курортите в Европа и, че растежът на туризма е налице ", заключи министър председателят.

"Хората, които пишат речите на президента, назовават незаслужено министър-председателя и ГЕРБ "кукловодите на Истанбулската спогодба ", съобщи още Борисов и призна, че засяга Иво Христов.

"Обиждат ме обаче неговите съпартийци от Българска социалистическа партия. Знам кой му написа речите. Иво Христов ", сподели Борисов.

"С президента Румен Радев връзките ни са положителни и постоянно са били положителни. От години си поддържам връзка с него и той е прелестен човек. Съветът ми е да не си слуша доста тенорите и беквокалите, както и аз моите не ги чувам доста. С президента Радев няма тематика, по която да не сме се разбрали. Предложи началник на НСО - одобрих незабавно. Днес е предложил дипломат в Москва, ще го одобрим ", добави той.

Министър-председателят разяснява и разгорещената тематика с името на Македония и за какво България не взима присъединяване по проблема, за разлика от Гърция.

"Ако дадем ум на Ципрас или Заев, единствено ще ги подразним. Призовавам ги като другари да намерят компромис, което ще е прелестно. Прекрасно за общия ни път към НАТО, към Европейски Съюз, към развиването на района.

Борисов обаче не пожела да разяснява какъв брой фигури по горните етажи на властта са наказани за корупция. Той ловко отбягна въпроса на водещия, тръгвайки да приказва за въвеждането на електронното ръководство и за намаляването на корупцията по долните етажи.

Разговорът в студиото на bTV приключи в закачлив жанр и паметен отговор на Борисов на въпроса кой празник отбелязва той - този на Свети Валентин или този на Трифон Зарезан.

"Аз ще ознаменувам ПСЖ - Реал (Мадрид) ", засмя се той, призовавайки дори да го вземат за коментатор на футболната среща. "Кой каквото желае, това да чества. Нека да сме живи, здрави и да се обичаме ", заключи Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР