Министър-председателят Бойко Борисов участва в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска

...
Министър-председателят Бойко Борисов участва в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска
Коментари Харесай

Бойко Борисов участва в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска търговска камара в България

Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в годишната бизнес-закуска, проведена от Американска комерсиална камара в България, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Нашата стопанска система, с помощта на напъните на държавното управление, е задоволително зряла, с цел да отиде отвъд океана и да стъпи на пазара на Съединени американски щати ", съобщи Петър Иванов, изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България на среща на организацията с държавното управление.

"Потенциалът на България е във високотехнологичните браншове, слънчеви паркове, производството на пробиотици, софутер за киноиндустрията ", счита той.

Петър Иванов посочи, че растежът на нашата стопанска система надминава редица европейски страни и даже се съпоставя с доста международни. По думите му държавното управление е асъдействало за развиването на трансатлантическото съдействие в подтекста и на решението за покупка на 8 многоцелеви изтребители Ф-16.

"Енергетиката е основен приоритет, а задачата е да осигурим енергийна самостоятелна. Американските компании са основен фактор за повишение на диверсификацията на българската енергийна система, също така основават нови работни места ", добави той.

Иванов добави, че и бранш "Образование " е доста значим фактор за повишението на бизнес климата в страната ни и Америка с наслада ни оказва помощ в тази тенденция. "Ако желаем да успеем и децата ни да се гордеят с нас, би трябвало да си сътрудничим и споделяме между тях ", посочи той.

"Има две неща, които сближават България и Америка - визия и водачество. Закупуването на изтребители Ф-16 е доказателство за положителното съдействие сред двете страни. Те ще оказват помощ на България да пази по-добре територията си ". Това съобщи изпълняващия длъжността дипломат на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман.

По думите му Америка е вложила 30 млн. $ в страната ни. "Има доста достижения, които можем да отбележим ", посочи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР