„Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти,

...
„Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти,
Коментари Харесай

Елена Йончева в Бургас: Чакаме отговори от Бойко Борисов

„ Министър ръководителят Бойко Борисов би трябвало да отговори на изнесените обстоятелства, тъй като са наранени въпроси, касаещи националната сигурност. А той не споделя нищо. Защо? Чакаме отговори от него ". Това съобщи националният представител и представител на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева след представянето на кино лентата си „ Граница " в Бургас. Тя уточни, че копие на кино лентата е предоставено на премиера, а също и на президента Румен Радев, основния прокурор Сотир Цацаров и посланиците на страните-членки на Европейски Съюз в България.

Йончева посети морския град по покана на сътрудниците си инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, които почетоха прожекцията. Сред присъстващите бяха също общинският ръководител на БСП-Бургас Живко Господинов, регионалният ръководител на БСП-Бургас Стойко Танков и регионалният ръководител на ОЖС в БСП-Бургас Тинка Желязкова.
„ Валери Симеонов дефинира кино лентата като отегчителен. Той обаче не е кино критик, а вицепремиер ", разяснява Елена Йончева. Тя съобщи още, че тази тематика е единствено едно малко покачване на завесата, обвързвано с корупция, с бежанските канали, обвързвано с това по какъв начин се охранява границата.

„ Повдигам тематиката до каква степен чиновници на Гранична полиция вземат участие в този бежански канал, до каква степен страната покровителства бежанските канали. Основната тематика е корупцията при построяването на това оборудване, а не дали оградата пада в резултат на разнообразни метеорологични условия. Става въпрос за това, че от тази ограда се е крадяло и това е за сметка на функционалностите на това оборудване, тъй като то се минава извънредно бързо и елементарно, безусловно за минути " - сподели Йончева.
Информационната система за наблюдаване не работи повече от две години и половина и това се знае от ръководещите.
„ Въпросът е за какво не работи. И когато имаме тази композиция сред неефективно оборудване, за което сме дали 200 млн. лв. и не прави своята възпрепятстваща функционалност, а в това време системата за наблюдаване не работи дейно, тогава си задаваме въпроса „ Кому това е преференциално? " Защо се случва по този начин? Дали става дума за безхаберие и непрофесионализъм или става дума за целенасочена политика? Това е въпросът, който аз слагам и търсим отговор от ръководещите " - добави Елена Йончева.
Тя осведоми, че е импортиран сигнал в прокуратурата и ДАНС на 9-ти юни и той се преглежда. В момента се проверява тази спекулация.

„ Друг е въпросът дали ще има политическа воля, с цел да се огласи кой е откраднал парите от всички нас, за сметка на нашата национална сигурност " - разяснява още Йончева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР