Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция в дъждовното време и

...
Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция в дъждовното време и
Коментари Харесай

Борисов показа мястото на 7-и реактор на АЕЦ Козлодуй и заяви: Ще има 10% увеличение на заплатите

Министър-председателят Бойко Борисов потегли на ревизия в дъждовното време и сподели къде ще бъде 7-и реактор на АЕЦ " Козлодуй ".

Заедно с Борисов са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийният министър Теменужка Петкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

" Догодина се планува минималната пенсия да се усили от 250 на 300 лв.. Хората с пенсии сред 300 и 350 лв. ще имат нарастване от 10%, а останалите - 5% ", сподели министър Ананиев.

" 11 години, при всяко наше държавно управление, сме държали да има остатък в бюджета. Никой не може да ме упрекна в предизборни харчения. Сега се отпускат повече средства - 60/40, добавките към пенсиите, в изискванията на пандемия ", съобщи от своя страна Борисов.

" Хората виждат, че се затварят заведения, виждат, че нещата вървят към неприятен проект, само че все пак всеки желае покачване на приходите. Затова ние предвиждаме 10% покачване на приходите, по този начин както вършим през всичките години. Предвидени са 360 млн. лв. за учителите, с цел да си приключим обещанието за двойно нарастване на заплатите им през идващите 4 години. Увеличили сме заплатите на хората на първа линия ", добави министър председателят.

Борисов сподели и мястото, където ще бъде построен 7-и реактор на АЕЦ " Козлодуй ".

Той изясни, че към този момент има издадена оценка за влияние върху околната среда, с което планът може да стартира.

" Правителството отпуска 5 млн. лева, с цел да се запасим с лекарството " Ремдесивир ". Решението ще бъде взето на утрешното съвещание на кабинета ", разгласи още министър председателят Бойко Борисов в Козлодуй.

" С Ангелов говорихме да отпуснем още 5 млн. лева за това лекарство, което споделят, че оказва помощ. Не лекува, само че най-вече оказва помощ. То излекува Тръмп. Ще купим, с цел да са цялостни складовете ", разясни Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР