Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на инициативата Берлински процес в Познан

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на върха на самодейността „ Берлински развой “ в Познан на 5 юли. На нея държавните и държавните ръководители на страните ще обсъдят достиженията и провокациите пред страните от района на Западните Балкани, оповестиха от държавната пресслужба.

Основен акцент в диалозите на водачите на страните, ангажирани в самодейността, ще бъде усилване на районното съдействие за реализиране на свързаността в секторите на превоза, енергетиката, търговията, цифровизацията, вложенията сред страните от района на Западните Балкани и укрепването на добросъседските връзки.

Берлинският развой бе иницииран от Германия за поощряване на районното съдействие на Западните Балкани и в поддръжка на политиката на разширение на Европейски Съюз. Първата Среща на върха се състоя на 28 август 2014 година в Берлин. Следват срещи на високо ниво във Виена през 2015 година, Париж през 2016 година, Триест през 2017 година и Лондон през 2018 година Участници в процеса са страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и страни членки на Европейски Съюз – Полша, Англия, Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения.

За първи път България е поканена да взе участие в Берлинския развой на Срещата на върха в Триест през 2017 година Страната ни е мечтан сътрудник предвид на дейната работа в района и постигнатите резултати по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, като главен приоритет бяха точно страните от Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР