Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на върха между

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на върха между
Коментари Харесай

Борисов ще участва в срещата на върха ЕС – Лига на арабските държави в Египет


Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в срещата на върха сред държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските страни. Форумът ще се организира на 24 и 25 февруари в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Срещата на върха в Египет ще събере за първи път държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз и Лигата на арабските страни. Целта на форума е да бъде реализирано задълбочаване на европейско-арабското партньорство и да бъдат начертани насоки за справяне с световните провокации. Лидерите от Европейски Съюз и Лигата на арабските страни ще създадат още обзор на връзките сред двете страни и ще обсъдят общите старания за решение на районни въпроси от съвместен интерес. Във фокуса на диалозите в Шарм Ел-Шейх ще бъдат тематики като търговия и вложения, миграция, сигурност и обстановката в района. Срещата на върха в Шарм Ел-Шейх би трябвало да подчертае нуждата от засилени стратегически връзки сред Европейски Съюз и арабския свят.

Президентът Доналд Туск ще бъде съпредседател на срещата на високо ниво дружно с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР