Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение
Коментари Харесай

Борисов ще представи позицията на България на конференцията по изменение на климата в Мадрид

 Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Очаква се страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата да реализират прогрес по редица въпроси, свързани с финансирането на действия в битката с изменение на климата в разрастващите се страни, с пазарни механизми за съдействие, както и докладване на поетите задължения поради климатичните промени.

Държавните и държавни ръководители на страните по Конвенцията ще изложат позициите си, с които да се даде прогрес на договарянията за завършване на разпоредбите за използване на новия пазарен механизъм по член 6 от Парижкото съглашение. В него се залага опцията за потреблението на доброволни механизми за понижаване на излъчванията, предопределени за разрастващите се страни.

На Конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще показа позициите на България по значими въпроси и предпочитани тематики, свързани с осъществяването и отчитането на задачите на Споразумението от Париж.

Европейският съюз е виновен за едвам 9% от парниковите излъчвания в света, по тази причина страната ни застъпва мнението, че Европейски Съюз не може да се оправи независимо с казуса без най-малко толкоз интензивно присъединяване и на другите огромни емитери (Китай, Индия и САЩ), се показва в прессъобщението. В същото време Европа, с помощта на опита и мощно развитите си технологии, играе водеща роля в битката с климатичните промени.

В рамките на форума ще се организира среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР