Министър-председателят Бойко Борисов ще участва на 15 и 16 февруари

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва на 15 и 16 февруари
Коментари Харесай

Борисов ще представи България на Мюнхенската конференция по сигурността


Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие на 15 и 16 февруари в обичайна Мюнхенска конференция по сигурността. Във фокуса на значимия международен конгрес тази година са тематиките за самоутвърждаването на Европейския съюз, трансатлантическото съдействие и вероятните последствия от настъпилата нова епоха на конкуренция сред огромните международни сили.

Българският министър-председател ще взе участие в формалното разкриване на конференцията в Мюнхен и ще организира редица двустранни срещи, включени в програмата му. По значимите тематики от европейския дневен ред министър председателят Борисов ще беседва с основния договарящ на Европейски Съюз за „ Брекзит “ Мишел Барние и с еврокомисаря по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер. Премиерът Борисов ще организира двустранни срещи също с министър-председателя на Държавата Либия Файез Сарадж и с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер. В програмата на българския министър председател са заложени диалози и с ръководителя на парламентарната група на Християнсоциалния съюз в Германския Бундестаг Александер Добриндт, и с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

Премиерът Борисов, водачи и специалисти от целия свят ще разискват още по време на конференцията в Мюнхен контрола върху въоръженията и съдействието в региона на отбранителната политика. Ще се дискутира пресечната точка сред търговията и интернационалната сигурност, последствията от промените на климата и резултатът на софтуерните нововъведения върху сигурността.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР