Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с привърженици на Левски

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с привърженици на Левски
Коментари Харесай

Борисов ще се срещне с привърженици на "Левски" в петък

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с последователи на " Левски " в петък. Това беше оповестено след срещата на ентусиасти с предприемача Васил Божков, който стои зад собствеността на " сините ". Информацията беше доказана за " Дневник " и от източник в държавното управление.

На въпрос дали се разискват всеобщи митинги на почитатели, ръководителят на Националния клуб на последователите (НКП) Степан Хиндлиян съобщи, че " има такива настроения ". Преди дни ентусиастите желаеха среща с Борисов, обезпокоени за бъдещето " Левски " около препоръчаната национализация на частните лотарии.

Финансирането на футболния клуб идва от притежаваната от Божков " Национална
лотария ". Изпълнителният шеф на компанията Димитър Ганев съобщи, че за 11 месеца в " Левски " са влезнали малко под 19 милиона лв. посредством спонсорства и дарения от компании, свързани с Божков. Други 5 милиона били заложени като дълготрайна инвестиция до 2023 година, като тогава ще се вземе решение дали те ще се вкарат в капитала, или ще се опростят, което по думите му е по-вероятно.

 Борисов ще се срещне с последователи на
© Цветелина Белутова, Капитал

" Среща с премиера ще има в петък. На нея ще забележим какво ще ни бъде обяснено и какво ще чуем, само че Националният клуб на последователите не поддържа персонални ползи и не застава зад избрани бизнеси. Разбира се, имаше хора на срещата, които застанаха твърдо зад спонсорите на клуба. Срещата беше поискана в понеделник, откликнаха ни и сами може да прецените дали това е бързо или постепенно ", сподели Хиндлиян.

На срещата с Божков имаше повече от 50 души - ентусиасти, както и представители на разнообразни фенски организации. Отново участва и някогашният вицепремиер Евгений Бакърджиев.

" По принцип всеки в България може да стачкува, както откри за добре - някои през " Facebook ", някои пред блока, други на улицата. Ще изчакаме, левскарите в последните години станахме доста положителни в това да чакаме ", уточни Бакарджиев.

Преди срещата с последователите Божков разгласи, че в случай че бъдат признати препоръчаните промени, той няма да има пари за " Левски ". Изказването му пристигна, откакто по-рано денем Специализираната прокуратура влезе в Комисията по
хазарта, само че не направи изказване за какво. От постройката на институцията бяха изнесени документи, а в късния следобяд изключителна конференция даде Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), с цел да заяви, че още не е приключила с инспекцията на хазартната комисия, само че че държавната и частната лотария заплащат по разнообразни такси и съгласно изчисленията им по този начин страната е събрала 210 млн. лв. по-малко. Директорът й Георти Начев обаче сподели, че и двата типа такси са разрешени в закона и той не може да каже дали това е вреда, а медиите да преценяват.

Какво целят препоръчаните промени в
хазарта съгласно Божков - тук.
Какво ще се случи с бизнеса на Васил Божков - тук.
Какво е предиздвикало Божков да вземе " Левски " - тук.
Ще съществува ли " Левски " съгласно Валери Сименов - тук.
Видео от срещата на Божков с почитателите - тук.
Видео от конференцията на финансовата ревизия - тук, а още по тематиката - тук.

На днешната среща сред Божков и почитателите изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев уточни, че не е обезпокоен за бъдещето на тима нито в кратковременен, нито в дълготраен проект.

" Както видяхте, представихме още един нов футболист. Селекцията ни е завършена в точния момент. Санитарният най-малко да съществува " Левски " е 1.5 милиона лв. на месец, в случай че не бъдат покривани остарели отговорности, не бъдат правени усъвършенствания по базата и не бъдат привличани нови футболисти. Тази сума е единствено за настоящи разноски ", изясни Колев на въпрос какъв брой дълго може да съществува " Левски " без финансовата поддръжка на Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР