Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с новоизбрания председател на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с новоизбрания председател на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще се срещне с новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещаване в България, оповестиха от държавния пресцентър.

В рамките на работната им среща в Министерския съвет двамата ще обсъдят разнообразни тематики от европейския дневен ред и от международната политика.

Посещението е част от консултациите, които Урсула фон дер Лайен организира с водачите на страните членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Комисия за утвърждение пред Европейския парламент. Германката Урсула фон дер Лайен беше определена от депутатите в Страсбург в средата на юли.

"България желае в бъдещата Еврокомисия модерните ресори - киберсигурност и ръководство на Ай Ти (IT) технологии ". Това съобщи преди седмица министър председателят Бойко Борисов в коментар на обява във вестник "Политико ", че България желае еврокомисар по земеделието.

Според Борисов сегашният сектор на Мария Габриел, която дава отговор за цифровизацията, би трябвало да бъде уголемен.

"За какво ти е сектор "Земеделие "? Там парите са разпределени ясно, тъкмо - за всички страни. Какво ще направиш в сектор "Земеделие "?. Но някой пуска тези клюки, с цел да излезе, че по-късно надали не не са ни го дали. Това съм го декларирал в Брюксел пред вас, пред Европейската комисия доста от дълго време ", разгласи министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР