Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и
Коментари Харесай

Преди Москва Борисов ще посети Загреб и Киев

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Хърватия и Украйна на 26 и 27 май, заяви държавната пресслужба.

През идната седмица пък се чака неговото посещаване в Москва, чиято дата към момента не е оповестена публично в София, само че съгласно съветски източници е планувана за 30 май.
В Загреб в събота министър председателят Борисов ще беседва с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по почналите по време на българското председателство планове, които ще доведат до доближаване на страните от Западните Балкани с останалите страни в Европа и посред им. По време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в София Хърватия разгласи, че ще упорства за диалози в същия формат през 2020 година
В хърватската столица министър председателят Бойко Борисов ще открие монумент на Иван Вазов в парка Бундек.
Същия ден Борисов ще дойде в столицата на Украйна Киев, където ще организира среща с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. Очаквани тематики на диалозите са задълбочаването на двустранните връзки и настоящи външнополитически въпроси.

В неделя министър председателят Борисов ще взе участие в гала по разкриване на мемориална плоча на ДимитърПешев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР