Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в
Коментари Харесай

Старозагорският владика Киприан ще донесе благодатния огън от Йерусалим

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в качеството му на началник на Комисията за споразумяване на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия (МПЦ), заяви БГНЕС.

Комисията беше основана в края на 2017 година след искане на МПЦ Българската православна черква да спомага за споразумяване на статута й.

По време на срещата беше конкретизиран методът, по който ще бъде предаден донесения от Йерусалим великденски плодороден огън от българска страна на представител на македонската черква. За първи път Северна Македония получи плодородния огън от България предходната година.

Тази година старозагорският епископ Киприан ще донесе плодородния огън от Йерусалим у нас. В държавния аероплан с българската делегация ще пътува македонски свещеник, което се реализира по експлицитната молба на Македонската православна черква

" Благодаря от сърце, от името на всички православни и вярващи в Македония. Благодаря за любовта на българското държавно управление, министър председател и страна, с която се отнасят към нас ", сподели главата на Македонската православна черква архиепископ Стефан за БГНЕС във връзка решението на българския министър председател. Това е демонстрация на огромна обич, повтори на няколко пъти архиепископ Стефан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР