Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в
Коментари Харесай

Старозагорският митрополит Киприан ще донесе благодатния огън от Йерусалим у нас

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в качеството му на началник на Комисията за споразумяване на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия.Комисията беше основана в края на 2017 година след искане на МПЦ Българската православна черква да спомага за споразумяване на статута й.
 
По време на срещата беше конкретизиран методът, по който ще бъде предаден донесения от Йерусалим великденски плодороден огън от българска страна на представител на македонската черква . За първи път Северна Македония получи плодородния огън от България предходната година.

 среща Анастасия Николова

Тази година старозагорският епископ Киприан ще донесе плодородния огън от Йерусалим у нас . В държавния аероплан с българската делегация ще пътува македонски свещеник, което се реализира по експлицитната молба на Македонската православна черква.
 
На срещата митрополит Киприан срещна премиера Борисов със положението на храмовете в Старозагорската епархия и по-конкретно – с храм-паметник „ Рождество Христово “ към шипченския манастир. „ Правителството постоянно е подкрепяло Българската православна черква и ще продължи да го прави “, уточни министър-председателят Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР