Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с управляващия директор и председател

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с управляващия директор и председател
Коментари Харесай

Борисов посрещна шефа на МВФ и оповести невероятни икономически новини

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководещия шеф и ръководител на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

Основен акцент в диалога им в Министерския съвет беше съдействието на България с интернационалната организация и опциите то да се развива с оглед целите на Кристалина Георгиева като началник на МВФ.

В срещата взе участие и министърът на финансите Владислав Горанов.



Министър-председателят Бойко Борисов посочи рационалната фискална политика, която България води и която е регистрирана от интернационалните кредитни организации.

Премиерът уточни, че българската стопанска система продължава да се развива стабилно, без да натрупва макроикономически несъответствия и че страната ни има постоянен прогрес по присъединението към ERM II.

От своя страна Кристалина Георгиева поздрави държавното управление за достиженията в региона на фискалната политика и означи, че това е добър тласък за реализацията на набелязаните от кабинета управнически цели.

На срещата бяха разисквани също провокациите пред световното икономическо развиване. Премиерът Борисов и Кристалина Георгиева се сплотиха към разбирането, че обезпечаването на по-силен и резистентен напредък следва да продължи да бъде водещ принцип в икономическите политики в международен мащаб.

В рамките на диалога министър председателят Борисов акцентира, че изборът на Кристалина Георгиева отпред на МВФ през септември предходната година е огромно достижение за България.

Министър-председателят пожела триумф на Георгиева на виновната й позиция, като изрази убеденост, че професионалните й триумфи за развиването на МВФ ще имат положително отражение и за престижа нашата страна в интернационален проект.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР