Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителите на двата пловдивски

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителите на двата пловдивски
Коментари Харесай

На обиколка в Пловдив Борисов "раздаде" обещаните пари за "Локомотив" и "Ботев"

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителите на двата пловдивски клуба " Локомотив " и " Ботев ", откакто страната се ангажира да помогне финансово за дотъкмяване на стадионите им.

Министерският съвет гласоподава на двата клуба да бъдат разпределени 37 милиона лв., като от тях 25 ще са за " Ботев ", а 12 за " Локомотив ".

С Борисов беше министърът на спорта Красен Кралев, финансовият министър Владислав Горанов и кметът на Пловдив Здравко Димитров. Обиколката им мина първо през стадиона на " Локомотив " в квартал " Лаута ", където министър председателят беше посрещнат с овации.

Собственикът на черно-белите Крушарски сподели план на това по какъв начин би трябвало да наподобява стадиона.

" Искам да ви благодаря, тъй като ние бяхме възнамерявали всичко да стане до шест години, само че в този момент евентуално до края на годината двете трибуни ще станат и другата ще бъде стартирана ", обърна се Крушарски към Борисов.



Бизнесменът насочи и молба към локалната власт по-бързо да издаде позволение за база на " Локомотив ".

" Това, което сте ми желали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го свършили. Гласувано е на Министерски съвет и би трябвало към този момент да са пристигнали в кметството, нали по този начин. Много апелирам общинските съветници, кмета, по-най-бързия метод да се провеждат и до края на годината всичко да е готово ", разяснява Борисов.

Той получи и фланелка на " Локомотив ", за която се пошегува с Крушарски. " Това ти коства 12 милиона, в края на годината ще забележим ще коства ли и още ".

Крушарски даде обещание в края на годината да предложения премиера на мач, който " да се наслаждения на нашето украшение ".

 От
© Фейсбук / Бойко Борисов

От " Локомотив " демонстрираха на Борисов план по какъв начин би трябвало да наподобява стадионът.

След срещата с шефовете на " Локомотив ", Борисов инспектира и стадиона на " Ботев ", където беше посрещнат от притежателя Георги Самуилов. Феновете благодариха на премиера за отпуснатите средства и го приветстваха, а той се обърна към тях.

" Хващайте се крепко, другояче ще ви бият с камъни. Сега се радват, но в случай че не строите крепко след пет-шест месеца ", обърна се министър председателят към ръководителите на " Ботев " Георги Самуилов и Ангел Палийски.

" Вас (феновете) ви назначавам за строителен контрол. Да не кажете след седем-осем месеца " взеха парите ". Имате инженери, избирате двама-трима и държите преписка с нас ".



Темата със стадионите в Пловдив се разяснява от години. Ремонтът на " Христо Ботев " беше замразен през 2014 година след банкрута на КТБ по времето, когато притежател беше банкерът Цветан Василев. От тогава тимът семейства въз основата си в " Коматево ".

След това няколко пъти бяха правени обещания за обновяване на ремонтните действия. Настоящият притежател Самуилов също даде обещание стадионът да бъде подготвен преди средата на 2020 година

Преди предизборната акция през август 2019 година Борисов даде обещание " Ботев " да има нов стадион, само че след изборите градежът беше замразен. От тогава имаше няколко митинга на почитатели на жълто-черните, които доведоха и до реакция на ентусиасти на " Локомотив ", преди страната да обещае да помогне.

Накрая Борисов приключи, че страната ще построи 50 салона в учебни заведения в цялата страна, " с цел да има високо противоречиво майсторство ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР