Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен ...

Ръководството на Арда се срещна с министър-председателя Бойко Борисов.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб Арда Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и вратаря на отбора Иван Караджов, съобщават от щаба на тима.

По време на срещата ръководството на футболния клуб представи пред премиера проекта за подобрения на стадион "Арена Арда" в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може клубът да играе домакински мачове в efbet Лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.
Арда взима още двама чужденци
Арда взима още двама чужденци

Кърджалийци очакват бек и играч за центъра на отбраната

По време на срещата бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК Арда, ръководството на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта.

Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от елита, като разходите ще се оптимизират максимално.
Витоша ще търси първи точки през сезона срещу Арда
Витоша ще търси първи точки през сезона срещу Арда

Срещата е тази вечер от 18:45 часа

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева. Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса. Чрез осигуряването на съвременна спортна инфраструктура стадионът отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания в Кърджали.

Източник: topsport.bg