Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен
Коментари Харесай

Борисов се срещна с ръководството на футболен клуб „Арда“

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб " Арда " Петър Пешев , старши треньора Стамен Белчев и капитана на тима Иван Караджов, заяви пресцентърът на кабинета.

" Арда " е български футболен клуб от Кърджали, който взе участие в efbet лига.

Ръководството на футболния клуб показало пред премиера план за усъвършенствания на стадион " Aрена Арда ". Изграждането на осветяване на стадиона е наложително изискване , с цел да може ПФК " Aрда " да играе домашен мачове в Първа лига. Проектът планува още създаване на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.

По време на срещата е било очебийно, че държавното управление извършва поредна политика за създаване и реновиране на спортната база в цялата страна.



За да няма спекулации по отношение на отпущането на финансови средства за ПФК " Арда ", управлението на клуба е поело ангажимент пред министър-председателя да бъде проведена работна среща в Кърджали, на която да участват архитектите, изготвили плана. Проектантите ще показват в детайли проектите за възстановяване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов . Тази среща ще има за цел да се откри заслужено решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разноските ще се усъвършенстват оптимално. -->

Обновеният стадион в Кърджали бе публично открит през май 2018 година Спортното оборудване бе ремонтирано главно за първи път след построяването си през 1961 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР