Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с президента на световната гимнастика

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който е посетител на Световното състезание по художествена гимнастика..

Фокус на диалога беше подложен върху напъните на държавното управление за подкрепяне на българския спорт. Премиерът Борисов акцентира, че за България са доста значими и трите международни шампионати, които се организират сега - по художествена гимнастика, волейбол и гребане, тъй като популяризират страната ни и дават добър образец за бъдещите генерации.

Той посочи огромната поддръжка, която срещат всички български спортове от страна на държавното управление и добави, че страната ни е вложила доста средства в последните години в построяването на спортна инфраструктура – 350 милиона лв..

“В София нямаше зала. Другата седмица би трябвало да стане подготвен “Зимния дворец”, който ремонтирахме. Построихме “Арена Армеец”, обновихме зала “Фестивална” “, разяснява Борисов. Министър-председателят уточни като положителни образци за напъните на държавното управление в български спорт многофункционалните спортни зали в Русе, Пловдив, Ботевград, Сливница, Шумен и други.
 Президентът на интернационалната федерация Моринари Ватанабе акцентира, че е добър другар на България и на художествената ни гимнастика, която е на международно равнище. По думите му, с поддръжката от страна на държавното управление българските гимнастички ще реализиран още огромни триумфи. “Щом министър председателят оказва такава поддръжка на българските гимнастички, ние също сме длъжни да ги подкрепим”, съобщи Ватанабе.

На срещата участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейнсбюлер, Илиана Раева – президент на Българска федерация по художествена гимнастика и президент на Организационния комитет на Световното състезание, вицепрезидентът на Българска федерация по художествена гимнастика и дипломат на Световното състезание Мария Михайлова, генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова, талисманът на Световното състезание Радина Филипова и дългогодишният коментатор на този спорт Вера Маринова.

Илиана Раева уточни, че държавното управление и персонално министър председателят Борисов постоянно са помагали на българската художествена гимнастика. “Г-н Борисов беше индивидът, който през 2010 година ни оказа помощ да намерим спонсор за първата Световна купа”, акцентира тя и добави, че за организацията и провеждането на Световното състезание по художествена гимнастика в София държавното управление е осигурило 85% от нужните средства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР