Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу
Коментари Харесай

Борисов в ОАЕ: Отлична възможност за продължаване на добрите контакти би било провеждане на сесия на Смесена икономическа комисия

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. В рамките на диалога министър председателят Борисов изрази удовлетворение от активизирането на двустранните връзки в следствие от основаното политическо доверие и общо предпочитание за задълбочаване на съдействието.
„ Нашите две страни играят значима роля в своите райони. Имаме сходни визии и позиции по голям брой интернационалните въпроси. Заинтересовани сме да развиваме съдействие в областите от съвместен интерес заради геополитическата значимост и взаимосвързаност на нашите райони “, означи министър председателят Борисов. По думите му откриването взаимно на посолства в София и Абу Даби към този момент дава позитивни резултати и основава условия за доста улеснение на двустранния разговор и търговско-икономическото съдействие.
Според българския министър-председател има огромен капацитет за емиратски вложения у нас в браншове, които биха провокирали интереса на компании от ОАЕ, да вземем за пример високи технологии, превоз, земеделие, хранително-вкусова индустрия, енергетика, туризъм. „ Очакваме съответни стъпки от емиратска страна в областта на икономическото съдействие и увеличението на стокообмена “, съобщи министър председателят Борисов. Той сподели още, че отлична опция за продължение на положителните контакти и активизиране на съдействието в икономическата сфера би било осъществяване на първа сесия на Смесената икономическа комисия.
Премиерът Борисов удостовери също по този начин присъединяване на България в Световното универсално ревю EXPO 2020 в Дубай. Българският министър-председател подчертава върху смисъла на секторното съдействие в областта на вътрешните работи, битката против проведената престъпност и тероризма. Според премиера, двете страни могат да обменят скъп опит, по отношение на стабилността и сигурността. „ След последните ни диалози през октомври 2018 година политическите развития в света и района удостоверяват смисъла на обмена на профилиран опит и информация за противопоставяне на всички опасности и закани, произлизащи от радикални и екстремистки организации и идеологии “, посочи българският министър председател.
В рамките на диалога министър-председателят Бойко Борисов възобнови поканата към шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да посети в България, като акцентира, че " визитата ще издигне връзките на нашите две страни на още по-високо равнище ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР