Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде
Коментари Харесай

Борисов: Страната ни има сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. На срещата бе разисквано развиването на връзките сред двете страни, както и опцията за търговско-икономическо развиване. Премиерите разясниха и партньорството на Кабо Верде с Европейския съюз.
 
Страната ни има съществени планове за вложения в Кабо Верде, изключително в областта на туризма, стана ясно от коментара след срещата на премиера Бойко Борисов. По време на диалозите са били разисквани и връзките на страната с Европейския съюз.
 
Страната е образец по какъв начин би могло в един миг да се спре с непрекъснатите помощи за Африка , а в това време миграционният поток оттова, изключително през Либия-Италия, да придобива големи размери “, акцентира той.
 Бойко Борисов и министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва БГНЕС
„ С сходна политика може хората от Африка, с наша помощ и и нвестиции в обучение и стопанска система, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „ чукат на вратата ни “, в случай че не се вземат ограничения “, добави още министър председателят на Кабо Верде.
 
Борисов сподели, че се надява през идващите месеци да се работи точно в тази посока. Позицията му беше доказана и от премиера на Кабо Верде. Според него най-ценният капитал е човешкият:
 
„ Ако тази позиция бъде възприета от Европейски Съюз, а Кабо Верде се схване като образец за демократична страна, от какъвто Африка се нуждае, страната ни би могла да развие положителни стопански и финансови връзки, за все по положителни условия за благополучен живот на африканските жители “.
 
Борисов добави, че и сега има студенти от африканската страна, които приключват у нас. И срещна предпочитание за развиване на тази сфера и от сътрудника си от Кабо Верде.
 Бойко Борисов и министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР